GRANUDDEN

Inte störa eller förstöra – Tillsammans håller vi rent och snyggt!

Granudden är en centralt belägen strand i Färjestaden på Öland med ett strand center som har café/kiosk, uteservering och butik. Det finns fri parkering, stora fina välskötta grönområden, en underbar badstrand, ett litet fint hund-bad, offentliga toaletter och stora sandplaner där det finns möjligheter att utöva olika sport/idrott, fritidsaktiviteter för både stora och små – gammal som ung.

Sandplanerna på “Granudden Beach Sport Arena” fungerar för hand/fot, volleyboll eller valfri annan egen typ av träning och spontanidrott. Är ni ett större sällskap, förening, företag eller kompisgäng som vill ha beach-planerna för er själva? Maila Färjestadens GOIF om vilken tid ni vill boka. Avgiften betalar ni enkelt och smidigt via Swish till; FGoIF nr- 1234535290. Avgiften går oavkortat till skötsel av anläggningen.

Önskar ni glass/mat/dryck, eld-korgar eller varför inte en musikanläggning i anknytning till er bokning? Frågan är fri och möjligheterna till en extra bra upplevelse för alla inblandade parter är många. Kontakta Granuddens strand center via kontakt formuläret med era frågor och önskemål.

Du kan även smidigt via en app hyra en kayak eller SUP på Granudden, det gör du hos Share Kayak – Färjestaden. Här kan du ladda ner appen: Android – Share Kayak eller App – Store Share Kayak

Hundbadet finner ni till vänster framför strand center, kiosken/cafét. Är det mycket besökare på Granudden så är det smidigast som hund med sin ägare i släptåg att gå bakom strand center, den gröna byggnaden. Detta för undvika onödig friktion alla oss allemansrättsligt frilufts-älskande besökare emellan.

Behöver våra pälsbeklädda vänner skölja av sig efter badet i sundet finns det en vattenslang att låna bakom den gröna byggnaden. Likaså finns det vattenskålar utställda eller att låna. Det finns alltid tillgång på vatten i toalettbyggnaden. På Granudden har Mörbylånga kommun anordnat fina grill platser, tillgång till en stor fri parkering och stora grönytor som man allemansrättsligt kan ha en skön picnic på om man känner för det. Ved, grillkol och tilltugg finns att köpa vid Granuddens Strand Center.

I kiosken och butiken kan man köpa lite allt möjligt och på cafét går det att njuta av glass, kakor smörgåsar, toast med mera och såklart goda drycker. Inom kort kommer det även finnas en litet meny med varma rätter och möjlighet att njuta av ett gott glas av husets vin eller en god öl i solnedgången över Kalmar sund.

Vid olika tillfällen anordnar studieförbund, lokala föreningslivet och privata aktörer olika idrottsevenemang, kvällar med live musik och andra former av uppträdanden. Det anordnas även musikfestivaler på Granudden som gästas av lokala, nationella samt internationella artister.

Är det något ni undrar över? Tveka inte på att kontakta oss på Granudden så ska vi göra vårt bästa för att besvara era frågor och guida er rätt till en underbar upplevelse på solen och vindarnas ö – Öland.

Varmt välkommen till Granudden i Färjestaden på Öland!