Musik på Granudden – Öland.

På Öland, solen och vindarnas ö, spirar kultur, natur och föreningslivet samt företagandet! Det är därför ingen slump att det genom åren har anordnats flera olika framträdanden och mindre musikfestivaler med lokala, nationella och internationella artister här på Granudden.

Granudden i Färjestaden på Öland har med sitt centrala läge, stora grönytor, badstrand, beach-planer, stora parkering, sin omedelbara närhet till gästhamnar, campingar, hotell och Kalmar på andra sidan Ölandsbron dom bästa förutsättningarna att bjuda besökare på flera evenemang i framtiden. Stora som små.

“På fredag kommer det hållas en musikfestival i Färjestaden. Det handlar om IRIS, en festival för rock, blues och country.” (Sveriges Radio).

2014 anordnade Musikföreningen IRIS en liten musikfestival på Granudden.

Tidigare exempel på arrangörer av spelningar och musikfestival på Granudden är eldsjälarna från Musikföreningen IRIS.

Det har anordnats spelningar i samarbete med olika organisatörer, sponsorer och samarbetspartners vid flera tillfällen fram till 2019 på Granudden.

2014, fredagen den 5 september startade framträdanden vid klockan halv fyra och avslutades vid ettiden på natten till lördagen. Det året fick vi bland annat uppleva duon “Good Harvest“, Hanna Enlöf och Ylva Eriksson.

Good Harvest – Live – Granudden 2014

På scen ett annat år var det bra drag när Martin Berglund & Stödorkestern slog an takten!

Martin Berglund & Stödorkestern – Granudden

Exempel på andra artister som bjudit publiken på underhållning på Granudden är:

Hatta & Skavankers (rock´n roll), Good Harvest, Falun (country), Bad Barber Malmö (rock/soul), Christian & the twenty twenties, Ljungbyholm, (blues), Le Bétre, Leksand (rock/blues), Julia Adolfsson lokal singsongwriter. The Delta Saints från Nashville, (blues/swamp).

Njut av solnedgången från uteserveringen eller stranden..

En liten video från Granudden tidig sommar 2021. Just här håller “DJ Theo” på att testa PA-systemet som studieförbundet Bilda lånat ut inför kvällens spelning på det lilla Cafét och restaurangens uteservering. Den fina graffittin kan vi besökarna på Granudden tacka ungdomarna och fritidsledarna på Öland för.

Är du arrangör eller musiker går det fint att kontakta oss på Granudden så hjälper vi er för att få till ett event som är gynnsamt och trivsamt för alla inblandade parter. Ser fram emot att höra av och se er på Öland!

Samarbetspartners